web analytics

28 Eylül 2024, Cumartesi

Foça Phokaia Yelken Şenliğine Hazır

Foça Phokaia Yelken Şenliğine Hazır

MW Phokaia Beach Resort ana sponsorluğunda gerçekleştirilecek MW Phokaia Yelken Şenliği, 28-29 Eylül tarihlerinde Foça’nın mavi sularında düzenlenecek.

Foça Kaymakamı Mehmet Türköz başkanlığında son hazırlıklarını tamamlayan organizasyon komitesi, şenliğin unutulmaz anlara sahne olacağını belirtti. Şenlikte 45 yelkenli yat ve yaklaşık 300 yelkencinin katılımıyla Foça kıyılarında görsel bir şölen yaşanacak.

Organizasyonun ana sponsoru olan MW Phokaia Beach Resort Genel Müdürü ve ETİK Başkan Yardımcısı Bilge Durdu İşler, doğa, deniz ve yelken tutkunlarını bu özel etkinlik için Foça’ya davet etti. İşler, “Onlarca yelkenlinin Foça limanlarından başlayarak Karaburun’a, oradan Foça’ya muhteşem bir rota izleyeceği şenliğimiz için tüm hazırlıkları tamamladık. Foça’nın tarihi ve doğal güzelliklerini yelken tutkunlarıyla paylaşacak olmanın heyecanını yaşıyoruz,” dedi.

Şenlik boyunca Çeşme, Urla, Çandarlı, Yenifoça ve Foça limanlarından yola çıkacak yelkenliler, Siren Kayalıkları, Orak Adası, Fener Adası ve Beşkapılar Kalesi gibi Foça’nın ikonik noktalarını kapsayan bir rota izleyecek. Şenliğin bir diğer öne çıkan etkinliği ise 28 Eylül akşamı ünlü televizyoncu ve müzisyen Ayhan Sicimoğlu ve Latin All Stars Orkestrası’nın vereceği konser olacak.

Ayhan Sicimoğlu konserinin yanı sıra, Foçalı sanatçı Hatice Foçalı Yılmaz da sergisiyle şenliğe renk katacak. Şenliğe katılan deniz severler ve yelkenciler, bu özel etkinlik boyunca müzik, sanat ve sporun bir araya geldiği anlara tanıklık edecek.

Foça’nın tanıtımına katkı sağlamak ve yelken sporunu desteklemek amacıyla düzenlenen MW Phokaia Yelken Şenliği, bölge turizmini canlandırmak ve su sporları etkinliklerinin dikkatini Foça’ya çekmek için büyük bir fırsat sunuyor.