web analytics

2023 Dünya Turizm Günü: ‘Yeşil Yatırımlar’ Riyad’da Kutlanacak

2023 Dünya Turizm Günü: ‘Yeşil Yatırımlar’ Riyad’da Kutlanacak

Dünya Turizm Günü 2023 için herşey hazır ve küresel sektör, Turizm ve Yeşil Yatırımlar teması etrafında bir araya geliyor.

Bugüne kadarki en büyük kutlama olması beklenen bu etkinliğin, resmi kutlaması 27 Eylül’de Suudi Arabistan Krallığı, Riyad’da yapılacak. UNWTO’nun Üye Devletleri, her bölgede özel etkinlikler ve programlar aracılığıyla bu özel günü kutlayacak.

UNWTO Genel Sekreteri Zurab Pololikashvili şunları söyledi: “Turizm, ekonomilerimiz ve toplumlarımız için hiç bu kadar önemli olmamıştı. Potansiyeli muazzam. Ve bu Dünya Turizm Günü’nde, büyümeyi sürükleyen turizmin gücünü kutlarken, bu büyümenin kapsayıcı ve sürdürülebilir olması için yatırımların hayati önemini de vurguluyoruz.”

Turizm ve Yeşil Yatırımlar

Dünya Turizm Günü 2023’te, UNWTO Turizm ve Yeşil Yatırımlar üzerinde duracak. Gün, şunların önemine odaklanacak:

  • İnsanlar İçin Yatırım (eğitim ve becerilere yatırım yaparak),
  • Gezegen İçin Yatırım (sürdürülebilir altyapıya yatırım yaparak ve yeşil dönüşümü hızlandırarak)
  • Refah İçin Yatırım (inovasyon, teknoloji ve girişimciliğe yatırım yaparak).

Riyad’da, UNWTO Küresel Turizm Yatırım Çerçevesini sunacak ve turizme yatırımın zorlukları ve fırsatları üzerine odaklanan bir dizi üst düzey panel düzenleyecek. Resmi Dünya Turizm Günü kutlamaları aynı zamanda Orta Doğu için ilk UNWTO Kadın Teknoloji Startup Yarışması’nın kazananlarını da görecek.

Riyad’dan Dünyaya

Dünya Turizm Günü, bugüne kadarki en büyük kutlama olacak. UNWTO, 100’den fazla Üye Devletten temsilcileri, 50’den fazla Turizm Bakanını ağırlayacak. Onlara, Orta Doğu bölgesinden ve küresel olarak turizm sektörünün özel sektöründen üst düzey temsilciler eşlik edecek.

Dünya Turizm Günü

İlk Dünya Turizm Günü 1980’de düzenlendi. Turizm için Küresel Gözlem Günü olarak, sektörün barış ve refahı ilerletmedeki hayati rolünü kutlama şansı sunuyor ve UNWTO’nun küresel bölgeleri, her zaman güncel ve ilgili bir tema etrafında resmi kutlamalara ev sahipliği yapıyor.

Ayrıca 27 Eylül tarihi, UNWTO olacak kuruluşun tüzüğünün imzalandığı günü işaret ediyor.