web analytics

25 Kasım 2024, Pazartesi

Rahmi M. Koç Müzesi’nden “Müze Dostu kart”

Rahmi M. Koç Müzesi’nden “Müze Dostu kart”

Rahmi M. Koç Müzesi, ‘Müze Dostu’ kart uygulamasıyla müze gezmenin keyfini yeni bir boyuta taşıyor. ‘Müze Dostu’ kart, müzede vakit geçirmekten hoşlanan, farklı objelere ilgi duyan ziyaretçilere bir yıl boyunca çeşitli fırsatlar sunuyor. Kültür-sanat tutkunlarını sınırsız müze ve sergi ziyaretinin yanı sıra Müze Mağaza ve atölyelerde de indirimler bekliyor.

Endüstri, iletişim ve ulaşım tarihine ışık tutan Rahmi M. Koç Müzesi, herkesi ‘Müze Dostu’ yapmak için yeni bir uygulamayı hayata geçirdi. 26 yıldır insanlığın ortak mirasına sahip çıkan, müzelerin ve müzeciliğin gelişmesi için hizmet veren Rahmi M. Koç Müzesi, ‘Müze Dostu’ kart ile kültür-sanat meraklılarının da yanında… Müzede vakit geçirmekten hoşlanan ve farklı objelere ilgi duyanları ‘Müze Dostu’ kart ile avantajlarla dolu bir yıl bekliyor.

‘Müze Dostu’ kart sahibi olmak isteyenlere Öğrenci, Aile ve Tam olarak üç alternatif sunuluyor. Öğrenci ve Tam kartlar bir kişi için geçerli olurken, Aile Kart iki yetişkin ve iki çocuğu kapsıyor.

‘Müze Dostu’ kart ile üyeliğin başladığı tarihten itibaren bir yıl boyunca müzeye ve sergilere sınırsız giriş hakkı tanınıyor. Yılda birer kez olmak üzere Ankara ve Ayvalık Rahmi M. Koç Müzeleri de ücretsiz olarak ziyaret edilebiliyor.

Kart sahipleri, ücretsiz müze ziyaretinin yanı sıra yılda bir kez Denizaltı veya Haliç Turu’na ücretsiz katılma hakkı elde ediyor.

‘Müze Dostu’ kart ile Müze Mağaza, hafta sonu atölyeleri ile yarıyıl ve yaz sanat atölyelerinde de yüzde 10 indirimden faydalanma imkanı bulunuyor.

Türkiye’nin en eski sanayi bölgesi İstanbul Hasköy’de büyük bir tarihi mirasın tam ortasında yer alan Rahmi M. Koç Müzesi, 26 yıldır kültürü ve eğlenceyi bir arada sunabilen tek adres olma özelliğini koruyor. Müze, zengin koleksiyonuyla farklı alanlara ilgi duyan, 7’den 70’e her yaş grubuna hitap ediyor. Koleksiyondaki objelerin bir kısmı Ankara ve Cunda’daki Rahmi M. Koç Müzeleri arasında rotasyonlu olarak sergilenebiliyor; böylelikle ziyaretçiler her ziyaretlerinde farklı objeler ile karşılaşıyor.

27 bin metrekarelik alana kurulu Rahmi M. Koç Müzesi, 1898 model Malden Buharlı Otomobil’den 1963 model ilk Anadol’a; buharlı gemi makinesi modellerinden 1384’te yapılan gök küresine; transit teleskoptan Edison telgrafının patentlenmiş orijinal modeline kadar farklı dönemlerden farklı objelerle endüstri tarihine ayna tutuyor. Klasik otomobiller, savaş araçları, iki tekerlekli ulaşım araçları, uçaklar, İstanbul’un adeta simgelerinden biri olan tarihi Fenerbahçe Vapuru gibi büyük objeler ile ziyaretçilerine her gelişlerinde yeni keşifler yapma imkanı sunuyor.

Pandemi nedeniyle hijyen ve güvenlik önlemlerinin üst düzeyde uygulandığı müzede ateş ölçümü yapılıyor, içeriye maskesiz ziyaretçi alınmıyor. Aynı anda 500 ziyaretçi müzeye kabul edilirken, her ziyaret sonrasında dezenfeksiyon işlemi de yapılıyor.