web analytics

Omicron Fransa giriş kurallarını sıkılaştırıyor

Omicron Fransa giriş kurallarını sıkılaştırıyor

Fransa, Omicron olarak bilinen yeni Covid-19 varyantı karşısında AB üyesi olmayan ülkelerden Fransa’ya gelen aşılı veya aşısız tüm yolcular için katı yeni kurallar açıkladı.

Fransız hükümet sözcüsü Gabriel Attal, yeni tespit edilen Omicron varyantının yayılmasını kontrol etmeyi amaçladıkları için  yeni kuralların 4 Aralık 2021 itibariyle uygulanacağını duyurdu.

Yeni kurallar 4 Aralık Cumartesi günü saat 00.01’de yürürlüğe giriyor ve test gereklilikleri, Fransız vatandaşlığına sahip olanlar veya Fransa’da daimi ikamet edenler de dahil olmak üzere 12 yaş ve üstü herkes için geçerli.

AB dışı ülkelerden gelecekler

AB veya Schengen bölgesi dışındaki herhangi bir ülkeden Fransa’ya giriş yapmak için aşılı veya aşısız tüm seyahat severlerin Covid testinin negatif olması gerekecektir. Buna Türkiye, İngiltere, ABD ve Kanada’dan gelen yolcular da dahildir.

Test, kalkıştan sonraki 48 saat içinde yapılmış olmalıdır. Kararname, yalnızca “Sars-Cov2 protein N’yi tespit edebilen” testlerin kullanılabileceğini belirtir – bu, tüm PCR testlerini kapsar, ancak tüm antijen testlerini kapsamaz. Ev testleri hiçbir zaman seyahat amaçlı kabul edilmemiştir.

AB üyesi olmayan ülkelerden gelecekler ayrıca Fransa’ya vardıklarında daha fazla testlerin yapılabileceğini kabul etmek zorundadırlar.