web analytics

MICHELIN Rehberi’ne İstanbul’dan sonra İzmir ve Bodrum’da ekleniyor

MICHELIN Rehberi’ne İstanbul’dan sonra İzmir ve Bodrum’da ekleniyor

Michelin Rehberi, Türkiye seçkisine İzmir ve Bodrum’u da eklediğini duyurdu. Bu seçimler, İstanbul’daki ikinci seçkinin duyurulacağı 9 Kasım 2023 tarihinde İstanbul’da gerçekleşecek özel bir törenle açıklanacak.

İzmir ve çevresi, Ege ve Akdeniz mutfakları ile yöresel lezzetler sunuyor. Ayrıca Urla gibi popüler şarap rotalarına ev sahipliği yapan İzmir, gastronomi alanında geniş bir yelpaze sunuyor. Modern restoranlardan geleneksel yemek mekanlarına kadar çeşitlilik sunan İzmir’de genç şefler tarafından işletilen restoranlar, Ege lezzetlerini, taze balığı ve zengin meze çeşitlerini sunuyor.

Muğla’nın ünlü turistik destinasyonu Bodrum ise, geleneksel Türk restoranlarından Asya ve İtalyan mutfaklarına kadar çeşitli mutfakları barındırıyor. Ayrıca, Bodrum’daki lüks tatil köylerinde yer alan restoranlar, yaratıcı ve üstün yemek deneyimleri sunuyor.

MICHELIN Rehberi Uluslararası Direktörü Gwendal Poullennec, “İstanbul’u ziyaret ettikten sonra müfettişlerimiz, İzmir ve Bodrum’u da keşfetmekten büyük memnuniyet duydu. İzmir ve Bodrum, sadece kültürel ve turistik açıdan değil, aynı zamanda keşfedilmeyi bekleyen mutfakları ile de unutulmaz deneyimler sunuyor” dedi.

Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy da konuyla ilgili olarak, “İstanbul’un ardından İzmir ve Bodrum’un ‘gastro-şehir’ olarak öne çıkmasından büyük mutluluk duyuyoruz. Bu iki şehrin Michelin Rehberi’ne eklenmesi, Türkiye’nin gastronomi turizmindeki büyüyen potansiyelini gösteriyor” dedi.

2022’de ilk kez yayınlanan MICHELIN Rehberi İstanbul, Türkiye’nin en büyük şehrinin gastronomik potansiyelini ve mutfak çeşitliliğini gözler önüne seriyor. Rehber, toplamda 53 restoranı öneriyor, bunların arasında 5’i MICHELIN Yıldızlı, 1’i MICHELIN Yeşil Yıldız ve 10’u Bib Gourmand ödüllü restoranlar bulunuyor.

MICHELIN Rehberi, İzmir ve Bodrum’un mutfak kültürünü de aynı metodolojiyle ön plana çıkaracak ve en iyi restoranları önerecektir. Bu metodoloji, ürünlerin kalitesi, pişirme tekniklerine hakimiyet, lezzetlerin uyumu, şefin kişiliğinin yemek deneyimine yansıması ve tutarlılık gibi 5 kriter üzerinden değerlendirme yapar.

MICHELIN Rehberi İstanbul, İzmir, Bodrum 2024 seçkisi, 9 Kasım 2023 tarihinde İstanbul’da düzenlenecek MICHELIN Rehberi Seremonisi’nde açıklanacak. Rehberde yer alan restoranlar, MICHELIN Rehberi internet sitesinde ve IOS ve Android uygulamaları üzerinden paylaşılacak.