web analytics

British Museum, Tarihi Mücevher Hırsızlığıyla Karşı Karşıya

British Museum, Tarihi Mücevher Hırsızlığıyla Karşı Karşıya

British Museum, Çarşamba günü yaptığı açıklamada, bir depodan mücevher çalma şüphesiyle bir personelinin işten çıkarıldığını duyurdu ve güvenlik uygulamalarını gözden geçireceğini belirtti.

İsimsiz çalışanın, M.Ö. 15. yüzyıldan M.S. 19. yüzyıla kadar tarihlenen altın takılar ve “yarı değerli taşlarla ve camla” yapılmış mücevherler arasında olan eşyaları çaldığı ya da zarar verdiği bildirildi. Londra Polis Teşkilatı, soruşturma yürüttüğünü ancak henüz bir tutuklama yapılmadığını ve “soruşturmalarının devam ettiğini” açıkladı.

Polis soruşturması nedeniyle, müzenin sözcüsü eksik olan eşyaların değeri hakkında yorum yapmaktan kaçındı. Müze, çoğunluğunun depoda tutulan küçük parçalar olduğunu ve hiçbirinin son zamanlarda halka açık bir şekilde sergilenmediğini belirtti. Eşyaların öncelikli olarak akademik ve araştırma amaçları için saklandığı eklenmiştir.

Müzenin başkanı George Osborne, yaptığı açıklamada müzenin şimdi eşyaları geri kazanma çabasında olduğunu ve “bunun bir daha olmaması için güvenlik ve koleksiyon kayıtlarına yatırım yapmaya hazır olduklarını” belirtti.

Londra’daki bu prestijli kurumda daha önce de hırsızlık olayları yaşanmıştı. 2017’de müzenin, altı yıl önce neredeyse bir milyon dolar değerinde bir Cartier elmas yüzüğünü kaybettiğini açıkladığı hatırlatıldı. Diğer Avrupa müzeleri de son zamanlarda hırsızlık kurbanı oldu. Son olarak, bu hırsızlık olayı, müzenin dışında bir adamın bıçaklanarak yaralandığı olaydan sadece bir hafta sonra geldi.