web analytics

THAI Havayolları İstanbul’a geri dönüyor

THAI Havayolları İstanbul’a geri dönüyor

THAI Havayolları İstanbul uçuşlarına başlama planları yaparak, yaklaşan yoğun sezon için daha fazla uluslararası destinasyona hizmet vermeyi planlıyor.

Şirket, 1994 yılında sonlandırılan İstanbul hizmetini, Asya, Avrupa ve Afrika arasında kritik bir havacılık bağlantısı olduğu için yeniden başlatmayı planlıyor. Bu karar, THAI ve Türk Hava Yolları arasında Ağustos ayında yapılan bir anlaşmanın ardından geldi.

THAI’nin CEO’su Chai Eamsiri’ye göre, İstanbul’a günlük uçuşlar Aralık’ta başlayacak. Airbus A350-900 tarafından hizmet verilen TG900 sefer sayılı uçuş, Suvarnabhumi havalimanından 23.45’te hareket edecek ve İstanbul’a yerel saatle 06.05’te varacak.

Bay Chai, “Daha sonra, THAI, Norveç’te Oslo, İtalya’da Milano ve Avustralya’da Sydney ve Perth’e yeni uçuşlar başlatacak” dedi.

Ayrıca, Bay Chai, Çin’den gelen uçuşlarda kabin yük faktörünün, Çin vatandaşları için vize muafiyeti programı sayesinde dördüncü çeyrekte %75 artacağını söyledi. Bu program, vizesiz dönemde aylık 240 milyon baht gelir getirecek ve önümüzdeki yıl 29 Şubat’a kadar geçerli olacak.

Vize muafiyeti, Ctrip ve Tuniu gibi Çinli seyahat rezervasyon platformlarında rezervasyonlarda bir artışa yol açtı. Talebi karşılamak için THAI, Bay Chai’ye göre, Pekin, Şanghay, Guangzhou, Kunming ve Chengdu’ya günlük uçuşlar düzenlemeyi planlıyor.

THAI, Sapporo, Fukuoka’ya günlük uçuşlar yapmayı ve Tokyo hizmetlerini haftada 21’den 28’e çıkarmayı, Sendai’ye charter uçuşlar başlatmayı da planlıyor. Taipei, 1 Aralık’tan itibaren günde iki kez uçuş alacak.

THAI, Vietnam’da Hanoi ve Ho Chi Minh Şehri’ne 29 Ekim’den itibaren daha fazla uçuş yapmayı planlarken, Nepal’de Kathmandu’ya yeni bir rota 1 Aralık’ta başlayacak.