web analytics

18. Contemporary Istanbul açıldı

18. Contemporary Istanbul açıldı

Contemporary Istanbul’un 18. edisyonu, Akbank’ın ana partnerliği ve Tersane Istanbul’un ortak partner tarihi bir atmosferde coşkuyla açıldı.

Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. yıl dönemi ile örtüşen bu özel gecede, dünya genelinden davetli müze ve sanat kurumu direktörleri, koleksiyonerler, katılımcı galerilerin kurucuları, Contemporary Istanbul Danışma Üst Kurulu üyeleri, Genç Danışma kurul üyeleri, Başkonsolos ve Büyük Elçiler ile bir araya gelindi. Davetliler Contemporary Istanbul’un yarattığı sanatın coşkusunu ve Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. Yılını kutladı.

Contemporary Istanbul’un 18. edisyonu, Türk Sanat Müziği’ni evrensel ve güncel bir elektronik müziğe dönüştürmeyi amaçlayan Khundaray adlı müzik grubunun performansı ile ilk kez Contemporary Istanbul’un Gala Gecesinde dinlendi. Khundaray, Kamil Özavar ve Hakan Özer tarafından kurulan bir proje olarak Türk Sanat Müziği’ni modern bir elektronik müziğe dönüştürüyor. Bu projenin temelinde, Türkiye’nin önde gelen enstrümantalistleri ile iş birliği yaparak İstanbul’un Doğu ve Batı’nın buluşma noktasında bulunmasının getirdiği zengin kültürel mirası harmanlamak ve bu müziği dünya genelinde, özellikle de batıda dinleyici kitlesine ulaştırmak bulunuyor.

Khundaray’ın performansına, sanatçılar Derya Türkan (İstanbul kemençesi), Cenk Erdoğan (Perdesiz gitar) ve Atakan Aktaş (Solist) da eşlik etti. Khundaray Ensemble, Türk Klasik Sanat Müziği’ni evrensel elektronik sesle birleştiren yenilikçi bir proje olarak öne çıktı ve İstanbul’un Doğu ve Batı’nın buluşma noktası olan özel konumunu yansıtan bir müzikal karışım sundu.

Gecenin açılış konuşmasını yapan Contemporary Istanbul Yönetim Kurulu Başkanı Ali Güreli, “Contemporary Istanbul, 18 yaşında, Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. yılını kutlarken yeni bir yüzyıla adım atıyor. 18 yıl boyunca insanların sanatla ilişkisini güçlendirmeye yardımcı olan bir nesil yetiştirdik. Sanatı günlük yaşamın temel bir gerekliliği olarak görüyoruz ve bu canlı şehir olan İstanbul’a olan bağlılığımızı sürdürüyoruz. Tersane Istanbul, İstanbul’un yeni sanatsal ve kültürel merkezi olma yolunda hızla ilerliyor ve Contemporary Istanbul bu dönüşümün bir parçası olmaktan gurur duyuyor. Bu yıl 22 farklı ülkeden 71 galeri ve inisiyatifin katıldığı bir fuarımız var. Ayrıca, çağdaş fotoğrafçılığa adanmış yeni bir platform olan CI Photo Focus’u tanıtmaktan gurur duyuyoruz. Bu hafta, 200 yıllık bir sanat formunun 2023’te nasıl göründüğünü ve fotoğrafın neleri mümkün kıldığını keşfetmek için sabırsızlanıyorum. The Art Newspaper Türkiye’nin bu ay başlattığını görmek de heyecan verici. Bu geceye özel sahne alacak Khundaray Ensemble’ın müzik performansının yaşatacağı etkiyi görmek için de heyecanlıyız. İstanbul’un kültür sanat ve gastronominin bir araya geldiği Haliç’te sanatseverlerin keyifli ve heyecanlı bir fuar geçirmesini dilerim.” dedi.

Akbank Yönetim Kurulu Başkanı Suzan Sabancı Dinçer ise; Akbank, Contemporary İstanbul’un ilk günden beri hep yanında. Fuar da her yıl kendini yeniliyor, hedeflerini büyütüyor, daha da heyecanlı işlere imza atıyor. İstanbul artık dünyanın önemli sanat merkezlerinden biri. Bunda Akbank olarak katkımız olduğunu bilmek bize gurur veriyor. Akbank olarak önümüzdeki dönemde de ülkemizin uluslararası boyutta doğru ve güzel tanıtımına şimdiye kadar olduğu gibi canı gönülden destek olmayı sürdüreceğiz.”dedi.

Tersane Istanbul Yönetim Kurulu Başkanı Fettah Tamince de Tersane Istanbul projesinde yola çıkarken bu mekanın yüzyıllardan beri süregelen tarihi ve kültürel çeşitliliğine yaraşır şekilde hareket edeceğimize söz vermiştik. Contemporary Istanbul’a ev sahipliği yaptığımız 3. yılımızda görüyoruz ki, varolan bu tarihi doku, kültür ve sanata o kadar çok yakışıyor ki, bizler sizlerin de yoğun ilgisiyle her yıl bu mekanın sanatla olan buluşmasının nasıl bir cazibe alanı yarattığını gurur duyarak gözlemliyoruz. Bu projenin ilerleyen dönemlerinde de sanatı gündelik hayatımızın ayrılmaz bir parçası olarak göreceğiniz mekanlarımızla sizleri misafir etmeye devam edeceğiz.”dedi.

Gala gecesinde katılımcılar, özel olarak hazırlanan Osmanlı & Bizans Lezzetlerinden oluşan bir menüyü yeni Rixos Tersane Istanbul’un Executive Şefi Efe Anıl Çetin yönetiminde deneyimlediler. Bu özel menü, tarihle iç içe geçen lezzetleri ve dönemin İstanbul’unu yansıtmak amacıyla hazırlandı.

Contemporary Istanbul, 27 Eylül Ön İzleme, 28 Eylül- 1 Ekim Genel Ziyaret tarihlerinde 22 ülkeden 67 çağdaş sanat galerisi ve 8 inisiyatifi ve müzenin temsil ettiği sanatçıların eserlerine Akbank ana partnerliğinde ev sahipliği yapıyor. Haliç’te yer alan Tersane Istanbul’un tarihi mimarisinde gerçekleşecek fuar 591 sanatçının 1537 eserini izleyicilerle buluşturacak.

Sanatseverler Deniz Şehri Olmanın Avantajını Kullanabilecek

Contemporary Istanbul’a deniz yoluyla ulaşım, 27 Eylül tarihinde başlayacak ve 1 Ekim’e kadar devam ederek 30.000 sanatseverin ulaşımını sağlayacak. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Hatları iş birliğinde sağlanan deniz ulaşımı hizmeti, 27 Eylül ile 01 Ekim tarihleri arasında Kadıköy, Üsküdar ve Beşiktaş’tan kalkan şehir hatlarıyla Hasköy İskelesi’ne erişim sağlayacak.

Ziyaret Gün ve Saatleri

28 Eylül – 30 Eylül,(Perşembe-Cuma) 11:00- 20:00
1 Ekim Pazar 11:00-19:00

Contemporary Istanbul, Akbank ana partnerliğinde, Tersane Istanbul ve Borusan Otomotiv’in Türkiye distribütörü olduğu BMW ortak partnerliğinde resmi havayolu partneri olan Türk Hava Yolları, Miles&Smiles ile partnerleri LG OLED, Qua Granite, Trendyol, The Yard Açıkhava Sergisi partneri Tosyalı Holding ve co-partneri Stargrup’un sanat projeleriyle gerçekleşecek. Pernod Ricard Türkiye ise co-partner olarak, her yıl olduğu gibi House of Brothers Lounge’da sanatseverlerle buluşacak. AKSA bu yıl Contemporary Istanbul’un partneri olarak 18. Edisyonda yer alacak.

Wings Kart Sahiplerine %15 İndirim Ayrıcalığı

Akbank’ın uçuş ve seyahat kartı Wings, sanatseverlere Contemporary Istanbul için özel fırsatlar sunmaya devam ediyor. Wings kart sahipleri online veya gişelerden satın aldıkları Contemporary Istanbul biletlerinde %15 indirim ayrıcalığından yararlanıyor.

Biletler için: www.contemporaryistanbul.com