web analytics

Öğrencilere Ayasofya ve Efes Müzelerinde %50 İndirim Fırsatı

Öğrencilere Ayasofya ve Efes Müzelerinde %50 İndirim Fırsatı

Ayasofya Tarih ve Deneyim Müzesi ile Efes Deneyim Müzesi, 2024 yılı sonuna kadar öğrencilere özel %50 indirim fırsatı sunuyor. Türkiye’nin ilk deneyim müzeleri olan bu iki ikonik müze, genç nesillere tarihi ve kültürel mirası sevdirmek amacıyla “Gençlik Müzede” ve “Kampüs Müzede” kampanyalarını başlattı.

T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı’na bağlı müzeler, daha önce gerçekleştirdikleri kampanyalara bir yenisini ekleyerek kapılarını yılsonuna kadar çocuklara ve gençlere indirimli açacak. Ayasofya Tarih ve Deneyim Müzesi ile Efes Deneyim Müzesi’nde ilkokul, ortaokul, lise ve üniversite öğrencileri %50 indirim ayrıcalığından faydalanabilecek.

Ayasofya Tarih ve Deneyim Müzesi, İstanbul Sultanahmet’te bulunan Defter-i Hakani Binası’nda yer alıyor ve Bizans’tan Osmanlı’ya uzanan 1700 yıllık bir tarihe ev sahipliği yapıyor. Teknoloji ile tarihin buluştuğu müzede, Ayasofya’nın tarihî yolculuğu 23 farklı dilde anlatılıyor. Sergi katında ise çoğu ilk kez görücüye çıkan eserlerle ziyaretçiler, tarihe daha yakından tanıklık edebiliyor.

Öte yandan, İzmir’in Selçuk ilçesinde bulunan ve Amerika Mondo-Dr Awards’da “En İyi Müze” ödülüne layık görülen Efes Deneyim Müzesi, UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alan Efes Antik Kenti’nin günlük yaşamını, mimarisini ve sanatını yüksek teknoloji ile sunarak ziyaretçilere etkileyici bir deneyim yaşatıyor.

Her iki müze de 31 Aralık 2024 tarihine kadar hafta içi 18-24 yaş arası üniversite öğrencilerine ve hafta sonu 6-18 yaş arası öğrencilere %50 indirim fırsatı sunacak. Ziyaret saatleri, Ayasofya Tarih ve Deneyim Müzesi için hafta sonu 16.00 – 19.00, Efes Deneyim Müzesi için ise hafta sonu 16.00 – 17.30 arası olarak belirlendi. Hafta içi ise Ayasofya Tarih ve Deneyim Müzesi 16.00 – 19.00, Efes Deneyim Müzesi 16.00 – 17.30 saatleri arasında ziyaretçilerini ağırlayacak.

Daha önce MUSE Creative Awards’da üç altın ödüle layık görülen Ayasofya Tarih ve Deneyim Müzesi, Sergi Deneyimi ve Artırılmış Gerçeklik kategorilerinde başarıya ulaşırken, Efes Deneyim Müzesi ise Hologram ve Projeksiyon kategorisinde ödül kazanmıştı. Bu başarılar, her iki müzenin dünya standartlarında bir deneyim sunduğunu bir kez daha kanıtlıyor.

Türkiye’nin deneyim müzeleri, tarih ve sanatı teknoloji ile buluşturarak kültürel mirası genç nesillere aktarma misyonunu sürdürüyor. Öğrenciler için sundukları bu özel kampanya ile hem yerli hem de yabancı ziyaretçileri, tarihin izinde bir yolculuğa davet ediyor.