web analytics

16 Ekim 2024, Çarşamba

Uber, Türkiye’ye Gelen Turistlerin Favorisi Oldu: 135 Ülkeden Yolcu Taşıdı

Uber, Türkiye’ye Gelen Turistlerin Favorisi Oldu: 135 Ülkeden Yolcu Taşıdı

Global teknoloji platformu Uber, 2024 yaz sezonunda Türkiye’ye gelen turistlerin gözdesi olmayı başardı.

Verilere göre, Uber Taksi hizmeti, tam 135 farklı ülkeden gelen turistlerin tercihi oldu. Bu ülkeler arasında en üst sıralarda Amerika, Suudi Arabistan, İngiltere ve Fransa yer aldı.

Yaz aylarında Uber Taksi yolculuk talepleri her hafta artarken, özellikle İstanbul Havalimanı’na yapılan yolculuklar dikkat çekti. Geçtiğimiz yılın yaz aylarına kıyasla, İstanbul’daki havaalanlarına ulaşım için yapılan Uber yolculukları üç kat arttı. İstanbul’da turistlerin en çok tercih ettiği güzergahlar ise şehrin simgesi haline gelmiş turistik ve alışveriş bölgeleri oldu: Taksim, Galataport, Tarihi Yarımada, Zorlu Center, İstinye Park, Galata, Mall of Istanbul, Cevahir ve Vadistanbul yaz boyunca yoğun talep gördü.

Uber’in İstanbul’daki yolcular için sunduğu Rezervasyon özelliği de 2024 yazında oldukça popülerdi. Bu özellik ile yapılan rezervasyon talepleri, bir önceki yaz dönemine göre beş katına çıktı. Bu artış, hem yerli hem de yabancı yolcuların önceden planlama yaparak seyahat konforlarını artırmak istediklerini gösteriyor.

Uber’in açıkladığı verilere göre, yaz sezonunda en yoğun yolculuk günü 12 Temmuz 2024 Cuma olarak belirlendi. Uber Türkiye, sunduğu hizmet ile turistlerin ve yerli yolcuların şehir içi ulaşımda konfor ve rahatlık arayışlarına çözüm sunmayı başardı.

Uber Türkiye Genel Müdürü Neyran Bahadırlı ise bu başarıyı şöyle değerlendirdi: “Uber, Türkiye’de sunduğu taksi hizmetiyle hem yerli hem de yabancı turistlere şehir içi ulaşımda konfor ve rahatlık sağlıyor. Uber olarak sunduğumuz ulaşım çözümleriyle Türkiye’nin turizm potansiyelinin daha da güçlendiğine inanıyoruz. Türkiye’de taksi sürücüleri ve kullanıcılarımıza teknolojimizle daha kolaylaşan bir ulaşım sağlayarak, her yolculuğu keyifli ve kaliteli bir deneyime dönüştürmeyi amaçlıyoruz. Özellikle takside rezervasyon özelliği İstanbul’da çok büyük bir ihtiyacı karşılayarak kullanıcılarımız tarafından çok sevildi.”