web analytics

Bursa’dan Avrupa’ya Direkt Uçuşlar Başlıyor

Bursa’dan Avrupa’ya Direkt Uçuşlar Başlıyor

Bursa Yenişehir Havalimanı’ndan Avrupa’ya yönelik direkt uçuşların başlayacağı müjdelendi. Bursa Kültür Turizm ve Tanıtma Birliği Başkanı Oktay Yılmaz, Antalya ve Adana’ya tarifeli seferlerin yalnızca bir başlangıç olduğunu, ilerleyen süreçte Avrupa ve Balkan ülkelerine uçuşların da yapılacağını açıkladı.

Almira Otel’de düzenlenen “Bursa Yenişehir Havalimanı İç ve Dış Hat Uçuşları Bilgilendirme Toplantısı” kapsamında, SunExpress Havayolları Türkiye Satış Müdürü Murat Hatipoğlu ve Yenişehir Havalimanı Müdürü Mustafa Bozkurt sunum yaptı. Toplantıda, 10 Kasım’da başlayacak olan Bursa’dan Antalya ve Adana-Çukurova’ya karşılıklı seferlerin detayları paylaşıldı. Bilet fiyatlarının 1.000 TL’den başlayacağı duyuruldu.

Bursa’nın havayolu taşımacılığındaki potansiyeline vurgu yapan Oktay Yılmaz, pandemi sürecinin hava ulaşımını etkilediğini, ancak Bursa’nın uluslararası uçuşlar için güçlü bir altyapıya sahip olduğunu belirtti. Yılmaz, “Bursa’dan Türkiye’nin farklı noktalarına ve Avrupa’ya uçuşların yapılması, şehri dünya turizminin önemli merkezlerinden biri haline getirecek” dedi.

Murat Hatipoğlu, SunExpress’in Bursa uçuşlarını 10 Kasım itibarıyla başlatacağını belirterek, şehrin hızla gelişen turizm ve sanayi altyapısına dikkat çekti. Ayrıca Bursa’nın İstanbul havalimanlarına alternatif olabileceğini de vurguladı.

Toplantıda, Bursa’nın Almanya ve diğer Avrupa ülkelerine direkt uçuşlarının başlaması konusunda çalışmaların sürdüğü, havalimanının uluslararası uçuşlar için hazır olduğu belirtildi. Bursalılar, yurt içi ve yurt dışı seyahatlerinde Yenişehir Havalimanı’nı kullanmaya teşvik edilecek.