web analytics

23 Kasım 2024, Cumartesi

İstanbul Kağıthane’ye Four Points by Sheraton geliyor

İstanbul Kağıthane’ye Four Points by Sheraton geliyor

Marriott Oteller Grubu’nun Türkiye’deki en büyük stratejik yatırım ortağı Er Yatırım ve Turizm, İzmir’deki Four Points by Sheraton Oteli’nin ilk yılını kutlarken ikinci otelini İstanbul Kağıthane’de açmaya hazırlanıyor. 300 milyon dolarlık bir yatırımla 10 yılda 20 otel yapmayı hedefleyerek yola çıktıklarını söyleyen Er Yatırım ve Turizm Genel Müdürü Ferzan Çelikkanat, “Yüzde 50’sini öz kaynağımızla finanse ettiğimiz yatırımlarımıza planlarımız doğrultusunda devam etme kararlılığındayız. Bu ülkeye inanıyoruz. Bu coğrafyanın alternatifi yok” dedi.

Turizm sektörünün önemli markalı otel yatırımcılarından  ve aynı zamanda uluslararası otel zinciri Marriott Oteller Grubu’nun Türkiye’deki en büyük stratejik yatırım ortağı Er Yatırım ve Turizm, İzmir’deki Four Points by Sheraton Oteli’nin ilk yılını kutlarken ikinci otelini İstanbul Kağıthane’de açmaya  hazırlanıyor.

Bir ülkenin ekonomik  gücünü, büyük oranda özel sektörünün ekonomiye sağladığı katkıların belirlediğini söyleyen Er Yatırım ve Turizm firmasının Genel Müdürü Ferzan Çelikkanat, şirketin hedefleri doğrultusunda yatırımlarına devam ettiğini açıkladı. İzmir’deki otellerinin birinci yılı ve yeni yatırımları hakkında bilgi veren Çelikkanat, “300 milyon dolarlık bir yatırımla 10 yılda 20 otel yapmayı hedefleyerek yola çıktık. Yüzde 50’sini öz kaynağımızla finanse ettiğimiz yatırımlarımıza planlarımız doğrultusunda devam etme kararlılığındayız. Bu ülkeye inanıyoruz. Bu coğrafyanın alternatifi yok” dedi ve konuşmasını şöyle sürdürdü:

 “İlk otelimizi 30 milyon dolarlık bir yatırımla, 2017 yılı Eylül ayında İzmir Bayraklı’da hizmete açtık. Yine aynı marka altında 2019 yılında Kağıthane’de, 2020 yılında Gebze’de, 2021 ve 2022 yılında da İstanbul Kartal ve Ataşehir’de otel projelerini hayata geçireceğiz.  Şu anda 6 oteli aynı anda geliştiriyoruz.

Toplamda 300 milyon dolara mal olacak olan yatırımlar ile 1000 kişinin üzerinde istihdam yaratmış olacağız” dedi.

Marriott Oteller Grubu’nun  Türkiye’deki en büyük stratejik yatırım ortağı olarak, Eminönü’ndeki otel hariç  planlamadaki otelleri Four Points by Sheraton markası ile  açacaklarını söyleyen Ferzan Çelikkanat, “Yatırımcı kimliğimizde kalarak otelcilikle gayrimenkulü birleştirip bir portföy yaratmak istiyoruz.  Uluslararası piyasada da pazarlanabilir bir ürün olmasını istediğimiz için de uluslararası bir zincirle anlaştık. Marriott ‘un Türkiye’deki stratejik partneri olarak büyüme konjonktüründe daha rahat hareket etmek istiyoruz” dedi.

Four Points by Sheraton İzmir Otel Müdürü Bülent Süzer,  birinci yılını dolduran Four Points by Sheraton  İzmir otelinin  iş dünyasının bir çok seçkin firması ve kişileri ile doluluk açısından iyi bir yıl geçirdiklerini söyledi. Temmuz ve Ağustos aylarında bile  İzmir’de doluluk oranının yüzde 80 civarında olduğunu belirten Bülent Süzer, “Bu aylarda gelen turistin yüzde 50’si Araptı. Araplar İzmir’in yaşam tarzını merak ediyor. Aynı dönem, İzmir’in tatil beldelerinde tatil yapmak isteyen insanlarda İzmir’deki otellerde konaklamayı seçti” dedi. Bülent Süzer, Marriott Oteller Grubu’na bağlı 6 bin otel olduğunu söyleyerek, önümüzdeki ay İzmir’in bu otellerin ekranlarında tanıtılacağını kaydetti.

Türkiye’nin dünya turizminden aldığı payı arttırması için turizm sektöründe bilinçli otel yatırımcılarına  ihtiyaç olduğunu söyleyen Ferzan Çelikkanat  “hesap kitap yapılmadan turizm yatırımı yapılamaz” diyerek konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Turizm sektöründeki yatırımcılara  iyi bakmak lazım. Yatırımcı EGO yatırım mı yapıyor yoksa  büyük resmi görerek bilinçli bir yatırım mı yapıyor? Bugün doktor değilseniz muayenehane açamazsın. Ama herkes otel yatırımcısı olabilir. İşi turizm olan turizmci sayısı ne yazık ki çok az. Ana işi turizm olan daha matematik hesap yapıyor.  Dört işlemin kurtarmadığı bir işe girmiyor. Matematik hesabı yaparak bu işe giren yatırımcı, ülkenin dünya turizminden aldığı payı artırmaya çalışıyor. EGO yatırımları ise  sektöre ve ülkeye zarar veriyor. Bugün İstanbul’a gelen turist sayısı 9 milyon iken sadece Eiffel ve aşk teması ile pazarlanan Paris’e giden turist sayısı İstanbul’un iki katı.  İşi gerçekten turizm olmayanlar; aynı güneşi aynı denizi ve aynı kumu Cort d’azur’dan çok daha ucuza satmanıza neden oluyorlar.  Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu’nun (BDDK) verilerine göre toplam kredilerin yüzde 60’ı turizm sektöründe. Yüzde 60’ın yüzde 30’una yakını da takipteki alacak.”

Tanıtım ve pazarlama konusunun kritik bir iş olduğunu ve bakış açısını değiştirmek gerektiğini söyleyen Ferzan Çelikkanat,  “Ürün bazında pazarlama yapılmalı. İstanbul, Kapadokya, İzmir, Mardin vb ülkenin her bir noktası ayrı bir ürün olarak pazarlanmalı. Türkiye’yi tek bir ürün olarak pazarladığımızda, ülkenin  herhangi bir yerinde çıkan bir olay tüm ülkenin turizmini  topyekûn etkiliyor” diyerek şöyle devam eti:

“Turizmin holding gibi yönetilmesi ve başına da CEO atanması gerektiğine inanıyorum. Turizmciler olarak CEO’muza kavuştuk. Ancak kadrolar da bu yapılanmaya uygun olmalı. Dönüşüm bütün bünyede yapılmalı.”