web analytics
Alanya sahilinde kurulu plaj sporları merkezinin havadan görünümü: mavi tribünlü ana stadyum, çevresindeki antrenman sahalarında oynayan plaj voleybolcuları, arka planda şehir ve yeşil alanlar

Alanya Plaj Sporları Merkezi’ne FIVB Akreditasyonu ve 3 Yıllık İsim Sponsorluğu

Alanya Uluslararası Plaj Sporları Merkezi, Dünya Voleybol Federasyonu (FIVB) yetkililerinin katılımıyla düzenlenen törenle “Mükemmeliyet Merkezi” statüsü kazandı. Aynı törende tesisin isim hakları 3 yıllığına 23 Project firmasına devredildi.

Bu tescille Alanya Plaj Sporları Merkezi, FIVB’nin belirlediği en üst düzey uluslararası standartları karşılayan dünyadaki ikinci tesis oldu. Unvanın ilk sahibi Hollanda’daki tesis olurken, ikinci adres Alanya oldu. Akreditasyon, kenti milyarlarca dolarlık spor turizmi pastasından daha büyük pay almaya aday destinasyonlar arasına taşıyor.

Akreditasyon belgesine FIVB Voleybol Gelişim Direktörü Hitesh Malhotra, TVF Başkan Vekili Alper Sedat Aslandaş, Alanya Belediye Başkanı Osman Tarık Özçelik ve ALTAV Başkanı Abdurrahman Açıkalın birlikte imza attı. Törene ALTSO Başkanı Eray Erdem ve ALTİD Başkanı Cem Özcan ile 23 Project yetkilileri de katıldı.

Bir tesisin “Mükemmeliyet Merkezi” olabilmesi için olimpik standartlarda kuvars kum kalitesi, 12 ay kesintisiz antrenman ve müsabaka imkanı, çoklu saha kapasitesi, gece maçları için üst düzey aydınlatma, sağlık ve toparlanma olanakları ile konaklama tesislerine yakınlık gibi FIVB kriterlerini eksiksiz karşılaması gerekiyor.

Belediye Başkanı Osman Tarık Özçelik, “Spor turizmiyle Alanya’da sezonu 12 aya yayıyoruz” diyerek, Türkiye’de örneği olmayan bir şekilde kentteki hayırseverlerle birlikte inşa edilen tesisin daha ilk yılında bu nişanı hak ettiğini vurguladı.

ALTAV Başkanı Abdurrahman Açıkalın, yıl boyunca 24 organizasyon gerçekleştirdiklerini belirterek, “Dünyada 1 yıl içinde 4 uluslararası organizasyon yapabilen tek şehir Alanya” dedi.

TVF Başkan Vekili Alper Sedat Aslandaş ise tüm dünyada 7 Challenge turnuvası düzenlendiğini hatırlatarak, bunlardan birinin Alanya’da sürekli olarak yapılmasının başlı başına bir başarı olduğunu söyledi. ALTSO Başkanı Eray Erdem organizasyonların kentin marka değerine katkısına dikkat çekerken, ALTİD Başkanı Cem Özcan plaj sporlarının alternatif turizmdeki önemini vurguladı.

FIVB Voleybol Gelişim Direktörü Hitesh Malhotra, dünya genelinde 15 Mükemmeliyet Merkezi kurmayı hedeflediklerini açıklayarak, “Bu tesis, 220 dünya ülkesine kamp yapma imkanı sunacak” ifadelerini kullandı.

Törenin ardından Volleyball World Beach Pro Tour Alanya Challenge turnuvası resmi olarak başladı. 14 Haziran’a kadar sürecek organizasyona 28 ülkeden 48 kadın ve 51 erkek olmak üzere toplam 99 takım katılıyor. Sporcular, antrenörler ve idari ekiplerle birlikte yaklaşık 500 kişilik bir spor kafilesi Alanya’da ağırlanıyor.

Scroll to Top