Euromonitor International, Coronavirüs Sonrası Seyahat İnovasyonunu Hızlandırma raporunu yayınladı. Rapora 2020’nin sonunda dünyaya gelişlerin -% 50 azalacağı tahmin edilirken, küresel seyahatlerin büyük bir baskı altında olduğunun altı çizildi.
Küresel pazar araştırma şirketi Euromonitor International’ın yeni raporu ‘Koronavirüs Sonrası İnovasyonu Hızlandırma’ raporuna göre, küresel bir durgunluk ve virüsün yeni dalgaları ile karşı karşıya kalan ülkeler, iyileşmeyi hızlandırmak için inovasyonu kullanıyor.
Avrupa’da, 2021’de% 5 reel GSYİH büyümesinde güçlü bir toparlanma ve gelen gelirlerde% 76 artış bekleniyor. Sürdürülebilir turizm iyileşme sürecinde büyük bir rol oynayacak ve özellikle yerel topluluklar için net pozitif etki elde etmek isteyen ülkeler Barselona gibi aşırı turizmden muzdarip destinasyonlarda bu belirgin olacak. Bilişsel faydalarıyla bilinen doğa temelli faaliyetlerdeki artışla İskoçya, kilitlenme sonrası zihinsel sağlığı iyileştirmek için terapötik bir iyileşme programı geliştiriyor.
Asya Pasifik’te üç yıl içinde iyileşme bekleniyor; Batı Avrupa’dan nispeten daha hızlı. Dünyanın en büyük internet kullanıcısı nüfusuna ev sahipliği yapan bölgedeki yenilik, kilitlenme sırasında müşteri yolculuğu, mobilite ve sürdürülebilir destinasyon yönetimi dahil olmak üzere çeşitli ihtiyaçları ele alan konseptlerle halihazırda gelişiyor. Bu yıl tüm Asya-Pasifik çevrimiçi satışlarının% 62’sini mobil satış oluştururken, bu eğilim salgın sonrası hızla devam edecek. Singapur, 2025 yılına kadar kişi başına yıllık ortalama 1,200 ABD doları harcama ile çevrimiçi seyahat satışlarına liderlik edecek.
Amerika’da, Panama ve Arjantin’in 2021-2025’te ABD’nin önünde% 12 YBBO ile gelen gelirlerde% 20’lik bir YBBO yaşayacağı tahmin ediliyor. Dijitalleşme, daha güvenli, daha sürdürülebilir ve sorunsuz bir seyahat deneyimi oluşturmak için yapay zeka, otomasyon, blok zinciri ve Nesnelerin İnterneti gibi yeni seyahat konseptlerine dahil edilen geniş bir teknoloji yelpazesiyle hızlanıyor. Euromonitor’dan alınan bilgiler, ABD seyahat şirketlerinin% 61’inin yapay zekanın önümüzdeki beş yıl içinde işlerini etkilemesini beklediğini gösteriyor.
Orta Doğu’daki ülkeler, insanların güvenliğini sağlamak için yeni sağlık ve hijyen protokolleri getiriyor. Suudi Arabistan’daki camiler, toplu dezenfeksiyon ve sıcaklık taraması için Ozon teknolojisi ve termal kameralar kullanıyor. Afrika’da, akıllı bağlantılı şehirler potansiyeli Güney Afrika ve Nijerya gibi ülkelerde yakınken, dijital kimlik oluşturma ve 5G’nin yaygınlaşması ile birlikte gelişme artacak.