web analytics

Fettah Tamince ATF de basın ile sohbet etti

Fettah Tamince ATF de basın ile sohbet etti

Rixos Hotels’in kurucusu Fettah Tamince, Afrika Turizm Forumu’nda basın mensuplarıyla bir araya geldi. Dünya turizmini ve destinasyon stratejilerini değerlendiren Tamince, Rixos otellerinin oda kapasitesini 2030 yılına kadar 50 bine çıkaracaklarını açıkladı. Türkiye turizmini de değerlendiren Tamince, “Mesele deniz, kum, güneş değil; tamamlayıcı faktörler gerekiyor” dedi.

Tamince, Rixos’un büyüme hedeflerine dair önemli bilgiler paylaştı ve özellikle Mısır’daki yatırımlarına dikkat çekti. İlk olarak 2002 yılında Şarm El Şeyh’e geldiğini belirten Tamince, 2012 yılında ilk tesislerini açtıklarını ve o zamandan beri ciddi bir büyüme kaydettiklerini söyledi. “Mısır, bizim için çok önemli bir merkez. Mısır’ın turizm potansiyeli çok büyük. Mısır’ı ne kadar fazla tanıtabilirsek, turizminin olgunlaşmasına katkı sağlayabilirsek o derece başarılı oluruz. Mısır’ın başarısı bizim başarımız, bizim başarımız Mısır’ın başarısı” dedi.

Tamince, Rixos’un Mısır’da en büyük otel grubu olmayı hedeflediğini ve yeni açacakları tesislerle bu hedefe ulaşacaklarını belirtti. Şu anda 11 otel ve 7 bin oda ile hizmet verdiklerini, yeni açılacak bir yerin ise tek başına 2 yıl içinde 4 bin odaya çıkacağını ifade etti.

Fettah Tamince basın ile toplantı ATF 2024

Erkan Yıldırım, önümüzdeki üç yıl içinde beş otel projesi daha olduğunu ve toplamda 16 otel ve 12 bin oda kapasitesine ulaşacaklarını söyledi. Rixos Radamis Sharm El Sheikh projesinin ise peyderpey açıldığını ve 4 bin odası olacağını belirtti. Bu projede alışveriş, şovlar, eğlence, ünlü markaların restoranları ve büyük bir su parkı gibi çeşitli olanaklar sunulacak.

Fettah Tamince, Rixos markasını dünyanın üçüncü büyük otel grubu olan Accor ile ortak yaptıklarını ve bu sayede dünya genelinde büyüdüklerini belirtti. “Accor, bugün 140 ülkede faaliyet gösteriyor. Biz de farklı metotlarla büyüyoruz; bazı yerlerde işletme yapıyoruz, bazı yerlerde kiralayıp büyüyoruz, bazı yerlerde kendimiz yatırım yapıyoruz. Hibrit bir modelimiz var” dedi.

Tamince, Rixos’un dünya turizmine yeni bir bakış açısı getirdiğini ve Türkiye için büyük bir katma değer yarattığını vurguladı. “Mutfak malzemelerinden inşaatına, mimarından üst düzey yöneticisine kadar Türkiye’den Rixos’u takip eden bir silsile var. Biz bir yere giderken sadece Rixos markasının ismini koymuyoruz, aynı zamanda Türkiye’deki onlarca sektörü destekleyici bir liderlik yapıyoruz” dedi.

Son olarak Tamince, Mısır’daki yatırımlarının yanı sıra Maldivler, Vietnam, Meksika, Dominik, Amerika ve Asya’da da projelerinin devam ettiğini belirtti. Bu projelerin her birini kendi bölgesinde ortaklarıyla beraber dünyaya duyurduklarını ifade etti.