web analytics

19 Eylül 2024, Perşembe

İSATAG Turizm Sektörünün Sorunlarını Bakan Ersoy ile Görüştü

İSATAG Turizm Sektörünün Sorunlarını Bakan Ersoy ile Görüştü

İstanbul Seyahat Acentaları Tanıtım ve Geliştirme Derneği (İSATAG) Yönetim Kurulu, 11 Ağustos 2023’te Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy tarafından AKM’deki Bakanlık Ofisinde kabul edildi. Toplantıda, sadece İstanbul değil, tüm Türkiye’deki turizm sektörünün sorunları ele alındı.

İSATAG Başkanı Aylin Özsavaş, özellikle inanç turizminde yaşanan ivme kaybına ve orta ölçekli acentaların önemine dikkat çekti. Yurt dışı fuarlarında stant almanın zorlukları hakkında bilgi veren Özsavaş, bu konuda bakanlıktan destek beklediklerini belirtti. Ersoy, acentaların sorunlarına çözüm bulunacağına dair güvence verdi.

Müze ve Örenyeri bilet fiyatlarının sık sık artmasının tur programlarını olumsuz etkilediğini belirten yetkililere, Bakan Ersoy çözüm sürecinin devam ettiğini ifade etti. Ayrıca, bürokratik sıkıntıların kısa sürede çözüleceğini belirtti.

İSATAG İkinci Başkanı Cüneyt Tansu Demir, Türk dizi sektörünün uluslararası alanda büyük ilgi gördüğünü ve bu durumun Türkiye turizmine olumlu etkisi olduğunu vurguladı. Demir, özellikle Avrupa ve Latin Amerika’da popüler olan Türk dizilerinin, yabancı turistleri Türkiye’ye çektiğini belirtti. Bu konuda da Bakan Ersoy’dan destek sözü alındı.

Ömer Kartın, yurt dışına seyahatte taksit uygulamasının kaldırılmasının ve vize zorluklarının acentaları zorladığına dikkat çekti. Bakan Ersoy, bu sorunların en kısa sürede çözüleceği sözünü verdi.

Toplantı, turizm sektörünün mevcut sorunlarına çözüm yolları arama amacıyla olumlu bir atmosferde gerçekleşti.