web analytics

İspanya’nın Turizm Sektörü, ABD’den Gelen Turistlerle Canlanıyor

İspanya’nın Turizm Sektörü, ABD’den Gelen Turistlerle Canlanıyor

İlk altı ayda İspanya’yı 37,5 milyon yabancı turist ziyaret etti ve bu sayı, pandemi öncesi seviyelere yaklaştı. İspanya Ulusal İstatistik Enstitüsü’nün (INE) Çarşamba günü yaptığı açıklamaya göre, bu rakam 2022’ye kıyasla %24 artışa işaret ediyor ancak 2019 seviyelerinden hala %1.6 daha az. Bu dönemde 38,2 milyon ziyaretçi İspanya’yı ziyaret etmişti.

Haziran ayında İspanya’yı tek başına 8,3 milyon ziyaretçi ziyaret etti. Bu da geçen yılın aynı ayına göre %11’lik bir artışa işaret ediyor.

INE, yabancı turist harcamalarının %14.3 artarak 46 milyar euroya (yaklaşık 50,3 milyar dolar) ulaştığını belirtti.

Yılın ilk yarısında İngiltere’nin tüm ülkeler arasında en yüksek toplam harcamayı yaptığı bildirildi. İngiltere’yi Almanya ve Fransa takip etti.

FTNnews.com daki haberimize göre turizm sezonunun ortasında ve İspanya’nın yaz rakamları hala pandemi öncesi seviyelere geri dönmediği bir zamanda, ABD pazarı hızla büyüyor. INE verilerine göre, bu yılın Haziran ayına kadar 1,8 milyon Amerikalı İspanya’yı ziyaret etti. Bu, koronavirüs kısıtlamalarının hala yerinde olduğu 2022’nin aynı dönemine kıyasla %17.4’lük bir artış.

ABD, İspanya’yı ziyaret eden turistlerin en fazla geldiği ülkeler arasında olmasa da – İngiltere, Fransa ve Almanya’nın ardından altıncı sırayı alıyor – sadece Haziran ayında 546.093 ABD vatandaşı geldi. Bu, INE’nin bu veri noktasında kayıt tutmaya başladığı 2015’ten beri en iyi sayılar. Turistlerin tercih ettiği bölgeler ise %41 ile Katalonya ve %27 ile Madrid oldu.

Bununla birlikte, İspanya Amerikalılar için tercih edilen AB ülkesi değil. Amerikalıların en çok tercih ettiği Avrupa destinasyonları İngiltere, Fransa ve İtalya olmaya devam ediyor. Ancak ABD pazarının büyüklüğü ve büyüme potansiyeli, İspanya’nın turizm endüstrisi için önemli bir varlık haline getiriyor: 2022 boyunca ABD’den gelen turist sayısı %249,5, harcamalar %250,8 ve gece konaklamalar %239,6 arttı.

ABD’den gelen turistlerin toplam Avrupa ziyaretlerine olan oranı da artıyor. Ocak ile Mart arasında, 2,947,720 Amerikalı seyahatçi kıtaya geldi ve Amerikalıların yüzde 14,5’i en popüler yurtdışı destinasyon olarak Avrupa’yı seçti. 2022’nin başında, omicron varyantı nedeniyle getirilen kısıtlamalar, seyahat için negatif Covid testleri, aşılama sertifikaları ve gönüllü karantinalar nedeniyle ziyaretçi sayıları düşük kaldı. İspanya, 2022 Ekim’ine kadar Avrupa Birliği dışından gelen yolcular için sınır kontrollerini ve negatif Covid testlerini sürdürdü.