web analytics

Sabiha Gökçen’de Yeni Dönem: Malezya Havalimanları ve IC Holding Ortaklığı Bitti

Sabiha Gökçen’de Yeni Dönem: Malezya Havalimanları ve IC Holding Ortaklığı Bitti

Türkiye’nin en büyük ikinci havalimanı olan İstanbul’daki Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı işletmecisi Malezya Havalimanları Holdings Berhad (MAHB) ve IC Holding arasındaki “stratejik işbirliğinin” sona erdiği açıklandı.

Ortaklığın sonlandığı yapılan açıklama ile kamuoyuna duyurulurken açıklamada, “Malezya Havalimanları’nın IC Holding ile birlikte 11 Aralık 2023 tarihinde başlattığı havalimanı operasyonlarındaki kapsamlı optimizasyon çalışması; MAHB’ın operasyonel mükemmellik ve sürdürülebilir büyüme hedeflerine uygun olarak İSG’nin yönetim ve operasyonel verimliliğini önemli ölçüde artırmıştır. Bu optimizasyon çalışmasının Haziran sonu tamamlanması beklenmektedir” ifadelerine yer verildi.

CEO değişti, Soğukpınar’ın yerine Maybek getirildi

Bu kapsamda İSG CEO’luğunu 26 Aralık 2023’ten bu yana sürdüren Serhat Soğukpınar’ın da 31 Mayıs itibarıyla görevden ayrılacağı, yerine de hâlen İSG Stratejik Planlama ve Hazine Yönetimi Direktörlüğü görevini yürüten Kerem Maybek’in getirileceği kaydedildi. Maybek, Direktörlük görevini de yürütecek.

İSG Türkiye’nin en yoğun ikinci havalimanı

İstanbul’un Asya Yakası’nda bulunan Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı (İSG), Türkiye’nin en yoğun ikinci havalimanı. 1 Mayıs 2008 tarihinden itibaren Limak-GMR-Malaysia Airports ortaklığında kurulan İSG, 23 Ekim 2014 itibarıyla yüzde yüz Malezya Havalimanları tarafından işletiliyor.

MAHB 39 Havalimanı işletiyor

1991 yılından bu yana havalimanı işletmeciliği yapan Malaysia Airports Holdings Berhad, halen 5’i uluslararası olmak üzere 39 havalimanı işletmesini yürütüyor. Şirket, bir milyon ton kargonun naklinde, 44 milyon yolcuya ve 47 havayoluna hizmet veriyor.