web analytics

Turizm fakülteleri “Dekanlar Konseyi”‘ni kurdu

Turizm fakülteleri “Dekanlar Konseyi”‘ni kurdu

Eskişehir Anadolu Üniversitesi ev sahipliğinde toplanan, biri vakıf olmak üzere toplam 36 fakültenin turizm fakültesi dekanı, İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) Turizm Fakültesi Dekanı Prof.Dr.Atilla Akbaba’nın önerisiyle ‘Dekanlar Konseyi’  oluşturmaya karar verdi.

Sektördeki akademik temsiliyeti sağlamak adına, Türkiye Cumhuriyeti ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti üniversitelerine bağlı tüm Turizm Fakülteleri, ‘Dekanlar Konseyi’ (TFDK) çatısında birleşti.

Turizm Fakültesi Dekanları Konseyi’nin kurucu başkanı seçilen İKÇÜ Turizm Fakültesi Dekanı Prof.Dr.Atilla Akbaba, turizmin kurumsallaşması adına oluşturulan her platformda akademinin de söz sahibi olmasını sağlayacaklarını söyledi.

Konseyin oluşturulması hakkında bilgi veren Prof.Dr.Akbaba, “Her yıl dekanlar olarak bir üniversitemizde bir araraya gelerek görüş alışverişinde bulunuyorduk.  Turizm fakültelerinin kendilerini daha iyi temsil edebilmesi adına böyle bir üst yapı kurulmasını gündeme getirdim. Bu kurumsallığın bir yönerge dahilinde kurulması için dekanlarımıza öneri sundum. Nihayetinde tüm fakültelerden olumlu bir dönüş gelerek ilk adımı atmış olduk.” dedi.

Turizm Fakülteleri Dekanlar Konseyi Başkanı Prof.Dr.Akbaba konseyin , ülkemizdeki turizm fakültelerinin sorunlarına çözüm getirmek, eğitim müfredatlarını ortak kriterlerle düzenlemek, fakülteler arası iş birliğini güçlendirmek ve sektörün çözüm bekleyen konularında akademik destek sağlamak gibi amaçlar taşıdığını söyledi.

Ekonomik katkının yanında; toplumlararası sosyal, kültürel ve politik etkiletişime de katkı sağlayan turizmde, kurumsallaşmanın önemine dikkat çeken  Prof.Dr.Akbaba, yeni dönemde dekanlar konseyi olarak yapmayı planladıkları adımları sıraladı.

Prof.Dr.Akbaba, “Projelerde, Kültür ve Turizm Bakanlığı hangi fakülteyi muhatap alacak ya da STK’ların muhatabı kimler olmalı? Devlet var, özel sektör var, STK’lar var. Ama bakıyorsunuz, oluşturulan komisyonlarda akademinin temsiliyeti yok. Turizmin kurumsallaşması adına oluşturulan her yapıda, her platformda artık akademinin de yer almasını sağlayacağız. Konsey, hem ulusal hem de uluslararası anlamda turizmin akademik temsiliyetini sağlayacak. Öte yandan eğitim başlığında da sektörün ihtiyacı olan programları aktifleştireceğiz. Kültür ve Turizm Bakanlığına bağlı kurullarda turizm akademisyenlerine yer verilmesi gerekliliğini bakanlığa ileteceğiz.” diye konuştu.

Turizm Fakülteleri Dekanlar Konseyi Başkanı Prof.Dr.Akbaba, konseyin gelecek yıl ki buluşmasının  İzmir’de olması adına girişimde bulunacağını da  sözlerine ekledi.