web analytics

16 Eylül 2024, Pazartesi

Türk Hava Yolları Avustralya uçuş başvurusunu yaptı

Türk Hava Yolları Avustralya uçuş başvurusunu yaptı

Türk Hava Yolları, Avustralya’ya uçuş başlatmak için resmi olarak başvuruda bulundu. Eğer başvuru başarılı olursa, hava yolu şirketi önümüzdeki 12 ay içinde Melbourne ve Sydney’e uçuşlarını başlatabilecek. Ulaştırma Bakanı Catherine King, başvurunun kendisine ulaştığını doğruladı.

Bu gelişme, özellikle Avrupa’ya daha fazla kapasiteye ihtiyaç duyanlar için oldukça umut verici. FTNnews.com daki habere göre, Avustralya’nın en büyük hava yolu şirketi olan Qantas, Türk Hava Yolları’nın başvurusuna karşı çıkmayı tercih etmemiş. Daha önce Qatar Airways’in Avustralya’ya daha fazla uçuş başlatma başvurusuna itiraz ettiği durumun aksine bir durum olması dikkat çekici.

Flight Centre Travel Group (FCTG) CEO’su Graham ‘Skroo’ Turner, Türk Hava Yolları’nın başvurusunu “Avustralya için iyi haber” olarak değerlendirdi. Turner, hava yolu şirketinin geniş uluslararası ağına vurgu yaptı ve özellikle Orta Doğu üzerinden Avrupa ve Birleşik Krallık’a olan seyahat kapasitesi ve uçak bileti fiyatları üzerinde potansiyel etkisi konusunda iyimserdi.

Haziran ayında, Türk Hava Yolları’nın bu yıl içinde Melbourne’a uçuş başlatmayı planladığına dair ipuçları vermişti ve bu servisin “haftada üç kez ve Singapur’da bir duraklama ile” işletileceğini belirtmişti. Bu olası servis, seyahatseverler ve endüstri paydaşları arasında heyecan uyandırdı.