web analytics

Vueling, Barselona-İstanbul Uçuşlarına başlıyor

Vueling, Barselona-İstanbul Uçuşlarına başlıyor

Vueling, 29 Ekim 2024 itibarıyla Barselona’dan İstanbul Havalimanı’na haftada üç kez direkt uçuşlar başlatacak.

FTNnews.com da yayınlanan habere göre, bu yeni rota, Vueling’i İstanbul’a doğrudan bağlantı sunan tek İspanyol havayolu şirketi yapacak. İlk aşamada salı, perşembe ve cumartesi günleri gerçekleşecek uçuşlar, 30 Mart 2025’ten itibaren günlük seferlere çıkarak haftada yedi uçuşa ulaşacak.

IAG grubunun bir parçası olan Vueling, Avrupa’nın önde gelen düşük maliyetli havayolu şirketlerinden biri ve İspanya’daki bağlantıların anahtarı konumunda. Havayolu, ana üssü olan Josep Tarradellas Barselona-El Prat Havalimanı’nda lider bir rol oynuyor ve Bilbao ile İspanya ana karası, Balear Adaları ve Kanarya Adaları arasındaki bağlantılarda önemli bir pazar payına sahip.

Vueling, 2024 yılının ilk yarısında beş adet Airbus A320ceo uçağını filosuna kattı ve yıl sonuna kadar 20 uçak daha teslim almayı planlıyor. Ayrıca, bu yılın sonlarına doğru teslim edilmesi beklenen A321 XLR model uçaklar, ek frekanslar ve yeni rotalar için kullanılacak. 2025 yılında ise toplamda 27 yeni uçakla filoyu daha da genişletmeyi hedefleyen Vueling, bu uçaklardan birinin Boeing 787 olacağını açıkladı.

2024’ün ilk yarısında yaklaşık 18 milyon yolcu taşıyan Vueling, bu büyüme ile Avrupa düşük maliyetli havayolu pazarındaki konumunu güçlendirirken, Barselona ve İstanbul arasındaki bağlantıyı iyileştirmeye yönelik taahhüdünü de ortaya koyuyor.