web analytics
Güçlü bir sporcu, kamyon çekme yarışında tüm gücünü kullanarak kamyonu çekiyor, arka planda Alanya ve sponsor bayrakları görülüyor.

Sevilla’daki fuarda Alanya spor turizmi için yeni yol haritası çizildi

Alanya, İspanya’nın Sevilla kentinde düzenlenen Sports & Events Europe fuarında ilk kez temsil edilerek spor turizmi alanında yeni hedeflerini ve stratejik yol haritasını ortaya koydu.

Alanya spor turizmi için belirlenen bu yeni yol haritası, bölgenin uluslararası pazardaki konumunu güçlendirmeyi ve sezon dışı turizmi canlandırmayı hedefliyor. Fuarda yapılan görüşmeler, Avrupa pazarına yönelik somut adımların atılmasını sağladı.

Alanya Turizm Tanıtma Vakfı (ALTAV) heyeti, fuar kapsamında 13 farklı ülkeden 14 üst düzey spor profesyoneliyle birebir görüşmeler gerçekleştirdi. Bu temaslarda Alanya’nın uluslararası spor turizmi potansiyeli ve yeni hedefleri ele alındı.

Görüşmelerde öne çıkan başlıklardan biri, dünyada konsept donanımıyla sınırlı sayıda bulunan Alanya Uluslararası Plaj Sporları Merkezi oldu. Tesis, modern altyapısı ve organizasyon kapasitesiyle Avrupa pazarında dikkat çeken bir merkez olarak öne çıktı.

ALTAV Başkanı Abdurrahman Açıkalın, spor turizminin sadece organizasyon düzenlemekten ibaret olmadığını belirterek, sürdürülebilir bir yapı için yeni yatırımların gerekli olduğunu vurguladı.

Abdurrahman Açıkalın, farklı spor branşlarına yönelik tesislerin artırılması gerektiğini ifade ederek, sezon dışı dönemin canlandırılması için atletizm pistleri, kapalı spor salonları ve olimpik yüzme havuzları gibi altyapı yatırımlarına ihtiyaç olduğunu söyledi.

Fuarda yapılan görüşmelerde Avrupa’daki spor turizmi anlayışının değiştiği de öne çıktı. Uluslararası organizatörlerin artık yalnızca tesisleri değil, destinasyonun tamamını deneyimlemek istediği belirtildi.

Abdurrahman Açıkalın, yabancı kulüplerin yerel halk ve okullarla entegre programlara ilgi gösterdiğini ifade ederek, bu yaklaşımın spor turizminin geleceğini şekillendirdiğini dile getirdi.

Sevilla’daki temasların kısa sürede somut sonuçlar verdiği de açıklandı. Alman ve İsviçreli sporculardan oluşan geniş katılımlı bir plaj voleybolu kampının önümüzdeki yıl Alanya’da düzenlenmesi için prensip anlaşmasına varıldı.

Ayrıca, daha önce farklı destinasyonlara planlanan bazı kamp programlarının Alanya’ya yönlendirilmesi için görüşmelerin sürdüğü belirtildi. Avrupa’dan medya ve tanıtım gruplarının da önümüzdeki dönemde Alanya’da ağırlanması planlanıyor.

Scroll to Top