web analytics
IV. Wellbeing Konferansı katılımcıları The Grand Tarabya'da toplu fotoğraf

Wellbeing Konferansı’nda 650 Kişi Aynı Anda Meditasyon Yaptı

Wellbeing ve Bütünsel Sağlık Derneği, İstanbul’da 2 Mayıs Cumartesi günü düzenlediği dördüncü yıllık konferansında 650 katılımcıya ulaşarak rekor kırdı.

The Grand Tarabya managed by Accor Oteli’nin balo salonunda sabahın erken saatlerinden itibaren dolmaya başlayan salon, toplumda sağlıklı yaşama duyulan ilginin somut bir göstergesi oldu. Konferans; Kariyer, Finans, İş Dünyası, Longevity, Sağlık Sektörü, Cilt Sağlığı, İş-Yaşam Dengesi, Egzersiz ve Müzik başlıkları altında 9 ayrı panel kapsamında gerçekleşti.

Açılış konuşmalarını Dernek Başkanı Ebru Şinik ve Philips Kişisel Sağlık META Genel Müdürü Sibel Yıldız yaptı. Gün boyunca finans, tıp, sanat ve iş dünyasından 30’dan fazla uzman panelistlerin arasında yer aldı. Hülya Gedik, Dr. Yılmaz Argüden, Murat Sağman, Attila Köksal, Meri İstiroti, Eralp Arslankurt, Prof. Dr. Murat Aksoy, Cenk Akıncılar, Ayça Turgay ve Prof. Dr. Cahit Reha Yavuzer sunumlarıyla öne çıkan isimler arasındaydı.

Konferansın en dikkat çekici anlarından biri, teorik bilginin deneyime dönüştüğü toplu meditasyon seansı oldu. Ebru Şinik önderliğinde 650 kişinin aynı anda katıldığı “Kalp-Beyin Korelasyonu Meditasyonu”, salonda eşsiz bir sessizlik ve dinginlik ortamı yarattı. Bu uygulamanın hemen öncesinde AFAA-Grup Fitness Eğitmeni Noyan Dülek ile gerçekleştirilen hareket ve kahkaha seansı da salonun enerjisini zirveye taşıdı.

Etkinlik boyunca kurulan imza köşesinde Attila Köksal ve Murat Sağman son kitaplarını katılımcılara ücretsiz olarak imzaladı. Kapanışta ise tam bir coşku yaşandı: sanatçı Demet Tuncer‘in “Hıdrellez” şarkısı ve Kanun Virtüözü Ahmet Baran‘ın enerjik konseri sırasında Dernek Yönetim Kurulu üyeleri sahneye çıkarak koro halinde eşlik etti, tüm salon ayağa kalktı.

Dernek Başkanı Ebru Şinik, konferansa gösterilen yoğun ilginin toplumdaki bilinç yükselmesini yansıttığını belirtti: “Sağlıklı ve dengeli bir yaşam için bilimsel kaynaklara erişimi kolaylaştırmak ana misyonumuzdur. Kendine ve topluma değer katan herkesi bu ailenin bir parçası olmaya davet ediyoruz.”

2022’den bu yana her yıl düzenlenen konferans, dördüncü yılında katılımcı sayısı ve program çeşitliliği açısından bugüne kadarki en kapsamlı organizasyonuna imza attı. Wellbeing ve Bütünsel Sağlık Derneği, bireysel, kurumsal ve toplumsal düzeyde sağlıklı yaşamı desteklemeyi misyon olarak benimsemiş Türkiye’nin ilk ve tek wellbeing derneği olma özelliğini sürdürüyor.

Scroll to Top